Gyógynövények, kilátók és barlangtúrák - irány a Dél-Bakony!

"Szagos müge, lisztmamonya, macskagyökér, tyúkturbolya, kutyabengevakarék, mindegyikből tíz marék!" – szalasztotta Ludas Matyi Döbrögi legényeit a mezőre.

A sör szentélye, Zirc

El kell felejteni az előítéleteket a filmbéli pityókás barátokról vagy éppen a magányba fordult, morózus szerzetesekről, mert amivel Zircen találkozunk, az valami egészen más. Itt működik az apátság barokk pincéjében Magyarország egyetlen valódi apátsági sörfőzdéje és nem is akármilyen!

Páratlan időutazás! A grófi család visszatért Pápára!

„Kegyelmes Gróf úr a tea! Kíván még valamit, Jóuram? - Másra nincsen szükségem, elmehet!" Ez a párbeszéd nemcsak a történelemben volt mindennapos a pápai Esterházy kastélyban, hanem ma is naponta elhangzik a Kék Szalonban.

Két keréken, két lábon és négykézláb

Bármilyen módszert válasszunk is a Bakony felfedezésére, nagy élményekben lehet részünk. A kerékpárosok a bátorságukat tesztelhetik Eplényben, a túrázók az Ámos-hegyi kilátót vehetik birtokba, aki pedig hajalndó térdre ereszkedni, az barlangolhat is.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Hol túrázzunk a Bakony és a Vértes tájain?

Rengeteg kalandos túrára indulhatunk a Közép-Dunántúlon: a Vértes, a Bakony, a Gerecse és a Velencei-hegység jó néhány túraútjához kapcsolódva az érintetlen erdők közti szálláshelyeken pihenhetünk meg a megtett kilométerek után.

Lóháton a Bakonyban

A Bakony változatos vonulatai, az erdők, mezők és tisztások váltakozása nem csak a kirándulóknak, hanem a lovaglás szerelmeseinek is remek terep az aktív kikapcsolódásra.

„Lelki feltöltődés a Bakonyban"

A Bakony az aktív kikapcsolódást keresők mellett a lelki feltöltődésre vágyók egyik kedvenc helye az eldugott kis kápolnájával és kálváriájával, melyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket!

Ismerjük meg a Keleti-Bakonyt!

Ismerjük meg a Bakony keleti szegletét, ami számtalan érdekességet és gyönyörű helyeket rejt magában: várakat és keresztény zarándokhelyeket, szurdokokat, patakokat, vízesést, barlangokat és természetesen a végtelen erdőt, majd a hegy tetejéről nyíló kilátást.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább