Felfújható vízi kalandpark Csopakon

Csúszdák, katapult, akadálypályák és a világ első felfújható kötélhintája képezi a csopaki strand idén nyíló vízi kalandparkját, ahol a bevállalós felnőttek és az örökmozgó gyerekek alkotják majd a törzsközönséget. A fázósaknak pedig neoprén ruhát biztosítanak.

Szelek szárnyán a Balatonnál

A Badacsony tetején állva, vagy a fonyódi Széplátó, esetleg a Kőröshegyi völgyhíd tetejéről körbepillantva talán egy kicsit mindannyian vágyódunk arra, hogy madárként szelhessük a balatoni eget. Sajnos a technika nem tart ott, hogy madár módra repülhessünk. De a Balaton környékén mégis sok helyen adnak szárnyat a vágyainknak.

Balatoni kerékpáros térkép

Évek óta nagy népszerűségnek örvend a turisták balatoni kerékpáros térképe, mely hasznos információkkal látja el a kerekezőket és túrázókat.

Különleges vízi járművek a Balatonon

A Balatonnál járva a fürdésen kívül számos egyéb lehetőség is adódik, hogy a vízen töltsük el szabadidőnket. A vízibiciklizést és kajakozást bizonyára mindenki ismeri, ám akad néhány olyan különleges sport is, amely még csak mutatóban van jelen.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Annagora Aquapark

Ha különleges vízi élményre vágyunk, érdemes felkeresni a régió egyetlen aquaparkját, mely Balatonfüreden a Balatontól mindössze 500 méterre található.

A tihanyi levendula

Ha a Balaton kapcsán szóba kerül a levendula, mindenkinek azon nyomban Tihany jut az eszébe. Pedig ez a párosítás egyáltalán nem annyira egyértelmű, mint amennyire annak tűnik.

Szigliget, a Balaton vára

Szigligetről – mi balatoniak legalábbis hajlamosak vagyunk úgy hinni, hogy – mindenkinek elsőre és talán „másodikra" is a vár, a Balaton Vára jut eszébe. Ez persze nem véletlen, hiszen a Balaton vidékének legszebb fekvésű vára már messziről magával ragadó látványt nyújt.

Badacsony nem csak borbarátoknak

Badacsony tanúhegy oldalában már a római korban is szőlő termett. A tüzes, testes borai mellett azonban kiváló túrautak is várják a tavasszal Balatonhoz érkezőt, akár gyalogosan, akár biciklivel kerekedik fel az izgalmas vidék, Badacsonytomaj, Tapolca és Szigliget felfedezésére.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább