Nemzeti Parkok Magyarországon

Aggteleki Nemzeti Park

Itt egy sárkány néz dermedten, ott egy boszorkány varázsol, amott egy óriás meresztgeti a szemét: a Baradla-barlang csodálatos cseppkő-mesevilága invitál Aggteleken.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a Balaton északi partján, Tihanytól a Kis-Balatonig, 1–15 km szélességű sávban húzódik. Az erdők, rétek és lápok mozaikjában páratlanul gazdag növény- és állatvilág él.

Bükki Nemzeti Park

A Bükk hegységben egyedülállóan gazdag növény- és állatvilága, lepkefaunája és rovarvilága kényezteti el a természet szépségeit kutató látogatókat.

Duna-Dráva Nemzeti Park

A Duna jobb partján ártéri erdők, gemenci kisvasút, Nyéki Holt-Duna ág, Mohács. A Dráva bal partján Barcsi Borókás, drávaszentesi üde rétek, Babócsa, Holtágak, ártéri erdők, morotvatavak.

Duna-Ipoly Nemzeti Park

Völgy, hegy, sziget, folyó: az Ipoly-völgy , a világszép Börzsöny, a Duna karéjába zárt Szentendrei-sziget, s a Dunakanyar kalandos piknikekre, napsütéses hajókázásra csábít.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Szikes puszták és tavak, nádasok övezte tó, lápvilág, ártéri mocsárrétek váltják egymást, mégsem járhatatlan, úttalan utakból áll a Fertő-Hanság Nemzeti Park.

Hortobágyi Nemzeti Park

Szikes puszták, vadregényes vízi világ, ember formálta, természet által visszahódított táj! A Hortobágyi Nemzeti Park az ellentétek területe. Persze az ilyen "öreg úrnak" megengedhető az efféle szelesség, hiszen Magyarország első és legnagyobb nemzeti parkjáról van szó.

Kiskunsági Nemzeti Park

A nemzeti park a Duna-Tisza köze legjelentősebb természeti értékekkel rendelkező területeit foglalja magába, melyek a Duna-menti síkságon, a Homokhátságon és a Tisza-völgyében találhatók.

Körös-Maros Nemzeti Park

Madárzsivajra ébred a Kardoskúti Fehértó. Darvak, nagy lilikek és récék ezreinek hangja száll az őszi puszta felett.

Őrségi Nemzeti Park

Folyók, patakok által formált dombvidék, erdei fenyvesek és égerligetek, tőzegmohás lápok és láprétek, lepkék és szitakötők, a kanyargós vadregényes Rába.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább