Tokaj-Hegyalja

EXPO 2017 ASTANA – A Jövő Energiája

EXPO 2017 ASTANA | MAGYAR PAVILON | GALÉRIA | MAGYARORSZÁG

Az idei világkiállítás Kazahsztán fővárosában, Asztanában került megrendezésre 2017. június 10. és szeptember 10. között. A helyszínválasztás különlegessége, hogy először kapta meg a rendezés jogát egy Közép-Ázsiai ország, illetve először rendezhette meg a világ legnagyobb kiállítását egy posztszovjet állam.

Szőlő-tanösvény Tokajban

Újszerű módon kapcsolja össze a bor- és az aktív turizmust a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok tanösvénye: a túra során nem csak a szőlőfajtákat és a munkafázisokat, de a legfinomabb borokat is megismerhetjük.

Tokaj-hegyalja és a borvidék

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék (röviden Hegyalja, Tokaj-Hegyalja vagy Tokaji borvidék) a világ első zárt borvidéke 1737 óta. Az UNESCO Világörökség Bizottsága mint kultúrtájat 2002-ben felvette a világörökségi listára.
Tovább
Tovább
Tovább

Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék

A Tokaj nevet az egész világon a borral azonosítják, de a világörökségi címet az ezzel együttjáró szőlőtermelési és borászati kultúra megőrzéséért is kapta. A Magyarország észak-keleti részén elterülő borvidéken előkerült a mai szőlőfajták közös ősének tekinthető miocén kori ősszőlő levelének lenyomata.

Tokaj-Zemplén: édes nedűk, természetes kalandok

A Zempléni-hegység és a Bodrog folyó találkozásánál formálódott területen az évszázados pincék, a régi épületek, a kiváló Tokaji borok és a festői táj együttese ritkán tapasztalható, kivételes élményt nyújt az idelátogatóknak.

A tokaji történelmi borvidék és kultúrtáj

A Tokaji történelmi borvidék kultúrtájként kapta meg a világörökségi rangot 2002-ben. A tokaj-hegyaljai táj, az ökoszisztéma, az emberi kultúra és tradíciók olyan egyedülálló összefüggését élhetjük át, ízlelhetjük meg itt, amit sehol máshol a világban.
Tovább
Tovább
Tovább