Magyar Vízitúrázás Napja

A Duna-Régió Víziturisztikai Szövetség által meghirdetett eseménysorozat idén a Nemzetközi Duna Naptól, azaz június 29-től egészen Szent Kristóf - a hajósok és utasaik védőszentje - napjáig július 25. kínál országszerte vízitúrákat és a vízi turizmust népszerűsítő nagyközönségi programokat. Ezeket szedtük össze.

Különleges járművek a Balaton körül

Ha nincs kifejezetten strandidő, a Balaton meghódításának akkor is számtalan módon nekiindulhatunk. A kerékpározás külön fejezetet kapott, de most vegyünk górcső alá egyéb, talán kevésbé ismert lehetőségeket is: különleges járműveket – földön, vízen, levegőben.

Lapátos vízi megállóhelyek

Ne lepődjenek meg a vízitúrázók, ha ezentúl „lapátos vízi megállóhelyek" védjegy táblákkal találkoznak a túráik során, ugyanis országszerte már több mint nyolcvan, garantált minőségű szolgáltatásokat biztosító vízitúra megállóhely került regisztrálásra.

Kenutúrák kezdőknek

Magyarország bővelkedik a szebbnél szebb vízi utakban. Tökéletes nyári program a csendes evezés, a folyóról megnézni a part menti erdősávokat és homokfövenyeket vagy a tó közepéről figyelni a nádasban megbújó ritka madarakat. Kár lenne kihagyni egy ilyen kalandot, csak azért mert nem vagyunk profi evezősök. Vannak könnyű, de nem kevésbé gyönyörű túrák kezdőknek is.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Túrák a Körösök vidékén

A Hármas-Körös öt mellékfolyója a Fekete-, a Fehér-, a Sebes- és a Kettős-Körös, valamint a Berettyó. Valamennyi folyóra igaz, hogy bármilyen evezős járművel jó túralehetőséget kínálnak, heves vízjárásúak, és csapadékos időben akár napról-napra más arcot mutatnak.

Észak-magyarországi túrák

A vízitúrázás Tokaj-hegyalja-Zemplén lankái alatt az egyik legüdítőbb, teljes kikapcsolódást adó időtöltés. Amikor hajóba szállhat az ember a hegyek közelében, nincs más, csak a víz varázsa, a szellő érintése, a parti élet rezdülései, a felröppenő madarak és a szálló felhők. Az egyes folyamkilométerek mellett nemcsak a település nevét, a táborhelyek, kempingek, helyét láthatjuk, hanem a kultúrtörténeti látnivalókat is megtekinthetjük.

Túrák a Tiszán

Magyarország második legnagyobb folyója az észak-alföldi táj arcának természetes megrajzolója. A Felső-Tisza vidékén népszerűek a kajakos, kenus túrák, ugyanis hazánk második leghosszabb folyójának ez a szakasza a leggyorsabb, a legtisztább és a legérintetlenebb. Számos vízitúra és útvonal közül választhatnak a vízitúrázás megszállottjai a Tiszán, a hagyományos vízitúráktól a gasztronómiai vízitúrákon át a családias vízitúrákig, határon túlra átevező túráktól a belföldi barangolásokig.

Túrák hazánk tavain

A „magyar tenger" (Balaton), a „napfény tava" (Velencei-tó) és hazánk második legnagyobb tava, a Fertő tó nemcsak a strandolás híveinek méltán kedvelt úti céljai, de az aktív pihenésre vágyóknak is remek vízitúrázási lehetőséget kínálnak.
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább